Don Ken

Don Ken portrait

Don Ken tentoonstelling panorama

Don Ken. Always come prepared

 

 


toon collectie

 

De jeugdherinneringen van Don Ken dienen als bron van inspiratie om zijn pop-art schilderijen met hedendaagse street art technieken te maken. De beelden die Don Ken oproept zijn een middel tot (zelf) reflectie en meditatie.

Als zinnen zoals "I am the greatest" verschijnen naast Donald Duck kan dat op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het kan iets zeggen over het figuurtje zelf, maar ook over de kunstenaar of zelfs degene die het doek bekijkt. Als bijvoorbeeld een bedrijfsleider dat in zijn kantoor ophangt kan dit zowel als een soort zelfverheerlijking of als een speelse vorm van zelfkritiek aanzien worden. De positieve boodschap in de doeken van Don Ken heeft inderdaad al menig kunstliefhebber enthousiast gemaakt.

Don Ken's pop-art is positief, speels en universeel. Al decennia maakt hij installaties, objecten en doeken met als wederkerend thema felgekleurde Disney en andere stripfiguren uit zijn kindertijd. Deze figuren fascineren groot en klein, Don Ken heeft ze dus nooit echt losgelaten. Voor zijn doeken gebruikt hij graffiti technieken als dripping en tagging. Maar ook dubieuze oneliners, die even zeer zelfrelativerend of juist zelfverheerlijkend kunnen zijn. Zijn werken zijn gegeerd bij liefhebbers en kunstverzamelaars wereldwijd. Hij stelde ondermeer tentoon in Amsterdam, Parijs, Milaan, Singapore, Shangai en New York.


Voorgaande Tentoonstellingen

 

tentoonstelling don ken artdepot galerie

tentoonstelling don ken artdepot galerie

tentoonstelling don ken artdepot galerie

tentoonstelling don ken artdepot galerie

tentoonstelling don ken artdepot galerie