zaterdag 25 en zondag 26 mei, open tot 17u30 ipv 18u

Frank Slabbinck

Frank Slabbinck in zijn atelier

 

Frank Slabbinck is een schilder, tekenaar en beeldhouwer gevestigd in België, wiens werken in nationale solotentoonstellingen te zien waren. Geboren in een artistieke familie, worden zijn levendige composities gekenmerkt door hun fantastische karakter en het gebruik van gedurfde kleuren. Bovendien zijn de diverse en eigentijdse stukken van Slabbinck doordrongen van symboliek. Hij schildert met acrylverf op canvas of hout.

toon collectie


Frank Slabbinck in zijn studio

 

« Kunst is mijn leven. »

 

 Frank Slabbinck in zijn studio

Bijna vijftig jaar is Frank Slabbinck (°1942, Brugge) als kunstenaar actief. Alhoewel hij nauwelijks inspanningen doet om in de belangstelling te komen, is zijn werk sinds jaar en dag vertegenwoordigd in binnen- en buitenlandse galeries.

Frank Slabbinck's studio

‘Ik borg alle reserves op toen zijn palet opfleurde en figuren zomaar uit de doeken leken te stappen. Ik laat me graag door kunst verrassen maar koester ook respect voor vakmanschap en zeker voor het zeldzame métier dat Slabbinck aan de dag legt. De gaafheid van al wat hij maakt, is outstanding. Immens is mijn waardering voor Slabbinck omdat hij dat al bijna vijftig jaar volhoudt.Bij nogal wat kunstenaars sluipt na zoveel jaren al eens versobering binnen, die echter niet altijd met inhoud of inzicht te maken heeft, maar tekenend is voor een toenemende graad van vermoeidheid. Het motto less is more and more is genious dekt dan de lading. Niets daarvan bij Slabbinck. Het werk roept vragen op en je raakt er niet op uitgekeken. Het zit vol humor, blijft gaaf en intrigerend. Weinig werk verenigt zoveel kwaliteiten en weinig kunstenaars weten zo subtiel te combineren, te parafreseren en te associëren als Slabbinck : taal en wetenschap, mens en dier, de vergane culturen en hun onbevangenheid, de wereld van de goden en van het alledaagse, de geometrie en de lyriek, de realiteit en de droom, het lijf en de geest.’