juli en augustus, enkel op afspraak. tentoonstelling Jorg Doring blijft

Herman Brood

“Herman Brood is een legende en legendes sterven niet. Zij maken deel uit van de cultuurschat van een samenleving”.

Hij was muzikant, schrijver, dichter, kunstenaar en vooral een geliefd mediafiguur. Een unieke, creatieve geest die weigerde volwassen te worden. Zijn lichaam werd verwoest door intensief drugs- en drankgebruik. Enkele maanden voor zijn 55e verjaardag pleegde hij zelfmoord.

“Rous door zoals ik deed… en treur niet! Maak er een feest van”. Dat schreef Herman Brood in zijn afscheidsbrief.

In 2021 zou de rock & roll-legende 75 geworden zijn. Twintig jaar geleden sprong hij van het Hilton, maar toch is Herman Brood terug, in films, documentaires, lezingen, boeken, theaterstukken, tentoonstellingen en in de pers.

Waarom werk van Herman Brood leren kennen?
Zijn schilderijen hebben een unieke herkenbare stijl: een combinatie van street art en fauvisme. Knallend, snel, grafisch, kleurrijk.
Hun verhalend karakter, als scènes uit een cartoon, met tal van verwijzingen naar Brood’s helden en fascinaties (kunstgeschiedenis, popcultuur, muziek, vrouwen, stadsleven, dynamiek) is tevens een perfect startpunt om zijn wondere wereld verder te gaan verkennen:
Herman Brood was immers niet alleen kunstschilder maar ook hedonist, junkie, divers muzikant, pianospeler, schrijver, dichter, acteur, media & volksfiguur…
En aldus niet alleen beïnvloed door s’werelds kunstenaars maar ook een invloed voor die van de toekomst.

toon collectie