Kamagurka

Kamagurka portrait

We tonen meer dan 50 werken van verschillende formaten; 

  • cartoons
  • inkt en acryl-schilderijen op papier
  • acryl schilderijen op doek
  • lithos

toon collectie
Het Mudel museum in Deinze toonde Kamagurka's tentoonstelling "Kamagurkistan. De grenzen van de ernst".
Lees hier de openingstoespraak.

expo maart 2020 in de pers:

marieclaire belgie agenda kunst

 


Over Kamagurka

kama portret

Hij is van vele markten thuis. Cartoonist (Humo, De Standaard, NRC), vooreerst. Maar ook theatermaker, stand-up comedian, radio en televisiemaker, en schilder. Hij wordt bestempeld als de grondlegger van het accidentalisme. Punk met pen en papier. Hij combineert mainstream met cult.

Als Cartoonist is hij sinds lang erkend als één van de grootste Belgen van zijn tijd met publicaties in tijdschriften en kranten doorheen Europa en zelfs de Verenigde Staten. Maar de laatste tien jaar ook succesvol, en steeds relevanter, als kunstschilder en maker van ruimtelijke objecten.

NRC Handelsblad hoofdredacteur Peter Vandermeersch zegt over Kamagurka: “Kama is het Vlaamse van Bruegel, het wellustige van Rubens en het Surrealistische van Magritte. En Kama is ook Luc, een bijzonder zachtzinnige man”.

Absurde Humor is de kern van Kamagurka’s oeuvre en is verbonden met hoe hij in het leven staat, wat hij waarneemt in zijn omgeving en wat hem inspireert.

 

Als kunstenaar is hij even veelzijdig en multidisciplinair als in de rest van zijn leven. Zowel alles kan dienen als inspiratie voor zijn schilderijen en sculpturen: van kunststromingen en klassieke schilderijen over iconen uit de popcultuur tot zelfs dakramen, een spiegelei of eigen vroeger werk.
Een idee voor een schilderij groeit vaak uit tot een hele reeks van kunstwerken, waarbij Kamagurka zowel de mogelijkheden als de grenzen van dit oorspronkelijk idee aftast.
Tegelijkertijd is elk werk zeer herkenbaar door die typische, licht absurdistische Kamagurka-toets.
Met veel kleur en humor weet deze kunstenaar de toeschouwer elke keer opnieuw in zijn wondere wereld te doen verdwalen.


Tentoonstelling 2018

kamagurka schilderij

kamagurka tentoonstelling

kamagurka tentoonstelling

kamagurka tentoonstelling

kamagurka tentoonstelling

kamagurka tentoonstelling

kamagurka tentoonstelling

kamagurka inkt op papier