Luis Salazar

video reportage Luis Salazar

video reportage Luis Salazar

 

Wat drijft een man om 50 schilderijen per jaar te schilderen, en dat al 40 jaar? Welke dwaasheden, obsessies, angsten gaan schuil achter zijn schilderijen, die zo op elkaar lijken en toch allemaal verschillend zijn? Luis Salazar vertelde me dat kleuren zijn alfabet waren. Ik was ontroerd en stond te popelen om zijn schilderij te leren lezen... Geel, rood, groen, blauw en zwart. Deze vijf hoofdkleuren van het palet van Luis Salazar openen de deur naar zijn atelier, naar zijn universum. 

In de loop van de creatie van een schilderij komen angsten en passies, intieme en universele verhalen het werk van de schilder besprenkelen en verlichten…

schilderij luis salazar

Zonnegeel, intens blauw, zwarte details, fel rood, bladgroen... evenals een reeks vormen die regelmatig terugkeren, vormen een terugkerend vocabulaire. Deze vormen passen in elkaar en creëren organische ensembles, die grote vlakke gebieden omringen die als rustplaatsen fungeren. Een muzikaal, rockritme. Maar er zijn ook de verschillen in texturen: mat voor zwart, satijn voor felle kleuren. De schilderijen van de Luikenaar zijn liefdesverklaringen voor kleur en het plezier van het creëren.

 

https://fr.wikipedia.org/wiki/Luis_Salazar


toon collectie